Annons
Nyheter

Fler migranter anländer till Spanien

Enligt siffror från Internationella organisationen för migration (IOM) har 8 385 migranter hittills i år anlänt till Europa via den västra Medelhavsrutten, från Marocko till Spanien. Det är mer än dubbelt så många som vid samma tidpunkt i fjol.(TT)
Publicerad 11 augusti 2017

Som jämförelse har drygt 12 000 migranter hittills i år anlänt till Grekland via den östra Medelhavsrutten från Turkiet. Om de nuvarande ankomstsiffrorna håller i sig tror IOM att Spanien inom kort kan ta över positionen som näst största europeiska mottagarland. Spanska Röda korset, som deltar i mottagandet, menar att beredskapen är god men att man planerar för fortsatt stora insatser under hösten.

””

Överlägset flest migranter anländer fortfarande via den centrala Medelhavsrutten från Libyen till Italien. Enligt IOM har 97 000 gjort den livsfarliga resan hittills i år, en marginell minskning från 100 000 migranter vid samma tidpunkt i fjol.

Annons

Totalt har enligt IOM 2 408 migranter mist livet i samband med livsfarliga båtresor till Europa under 2017. 2016 omkom drygt 5 000, vilket gjorde året till det dödligaste på Medelhavet någonsin.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons