Annons
Nyheter

Kroppar hittade efter flygplansolycka

Burmas militär har hittat vraket av ett militärflygplan som försvunnit ovanför Andamansjön. Bland de 122 personerna ombord fanns många barn. - Vi har hittat planet och flera kroppar nu på morgonen vid klockan 8. 25, säger en talesperson för militären.(TT)
Publicerad 8 juni 2017
””

Landets militärchef bekräftar i ett Facebookinlägg att vraket hittats i havet utanför staden Launglon i södra Burma.

Nio örlogsfartyg och tre militärflygplan har letat efter planet, som försvann på onsdagen. Över hälften av de 122 passagerarna var anhöriga till anställda inom militären, och ombord fanns 15 barn. Av de tio kroppar som hittills hittats finns fem barn och fyra kvinnor, enligt militären.

Annons

Flygledarna tappade kontakten med planet en timme efter att det lyft.

"Kommunikationen bröts runt 13.35 (lokal tid) när planet var omkring 32 kilometer väst om Dawei", sade överbefälhavarens stab i ett pressmeddelande efter att planet försvunnit.

Det är monsunsäsong i Burma, men det finns inga rapporter om stormigt väder vid olyckstillfället. Piloten hade kring 3 000 timmars flygerfarenhet.

Burmesiskt militärflyg har råkat ut för olyckor tidigare. Fem personer omkom när ett flygplan började brinna efter att ha lyft från huvudstaden Naypyidaw i februari i fjol. I juni förra året omkom tre officerare när deras helikopter kraschade.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons