Annons
Nyheter

Hoppfullt djurmöte blev kortlivat

Glädjen var stor, inte minst hos Världsnaturfonden (WWF), när en grupp naturvårdsarbetare för ett par veckor sedan stötte på ett livs levande exemplar av den utrotningshotade sumatranoshörningen. Mötet på den indonesiska delen av ön Borneo tros vara människors första med arten på över 40 år.(TT)
Publicerad 5 april 2016

Glädjen var stor, inte minst hos Världsnaturfonden (WWF), när en grupp naturvårdsarbetare för ett par veckor sedan stötte på ett livs levande exemplar av den utrotningshotade sumatranoshörningen. Mötet på den indonesiska delen av ön Borneo tros vara människors första med arten på över 40 år.

Men nu är den död.

””
Annons

Den omkring sex år gamla honan fångades i en fälla nära ett jordbruks- och gruvdriftsområde i de östra delarna av regionen Kalimantan. Arten, som fram till 2013 troddes vara utrotad på Borneo, är den minsta av de nu levande noshörningarna och sticker ut med sin hårbeklädda kropp.

WWF uppskattar att det finns färre än 100 vilda sumatranoshörningar kvar i världen, efter åratal av tjuvjakt och krympande livsmiljö.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons