Annons
Nyheter

Secret service förnekar ljudinspelningar

Säkerhetstjänsten Secret service säger att den inte har några ljudinspelningar eller transkriptioner av den amerikanska presidenten Donald Trumps samtal i Vita huset.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

Uttalandet kommer sedan Trump förra veckan ännu en gång antytt att han kan ha spelat in sina kontroversiella diskussioner i Vita huset med den sparkade FBI-chefen James Comey.

Frågan kan vara avgörande för presidenten efter påståendet om att Trump ska ha bett Comey att lägga ned en FBI-utredning om påstådda rysskopplingar under valet.

Annons

Secret service, som skyddar presidenten och hans familj, gjorde hemliga inspelningar i Vita huset under John F Kennedy och Richard Nixons tid vid makten.

Secret service nekar

Men som svar på en begäran om uppgifter om inspelningar i Vita huset från tidningen Wall Street Journal säger Secret service att det inte finns några sådana inspelningar med Trump.

Den 12 maj, tre dagar efter det att han sparkat Comey, antydde Trump i en tweet att han hade spelat in sina privata samtal med FBI-chefen.

Hans tweet kom som svar på rapporter om att Comey själv hade gjort detaljerade anteckningar om de diskussioner han haft med Trump. Presidenten ska ha pressat den dåvarande FBI-chefen att "släppa" utredningen av Trumps tidigare nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn.

"Det är bäst för James Comey att det inte finns några "inspelningar" av våra samtal innan han börjar läcka till pressen!" skrev Trump på Twitter.

Trump antyder

I fredags, efter att Comey frågats ut av senatens underrättelseutskott, kallade Trump Comey en lögnare.

När Trump fick frågan av journalister om han kunde stödja sitt påstående med bandade samtal svarade Trump:

"Jag kanske ska berätta om det inom den närmaste framtiden."

Annons

Trots att Secret service säger att säkerhetstjänsten inte spelat in Trump finns det möjligheter att annan personal i Vita huset eller Trump själv kan ha spelat in samtalen.

På måndagen fick Vita husets presstalesperson Sean Spicer frågan igen om det finns inspelningar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons