Annons
Nyheter

Israel minskar elleveranserna till Gaza

Israel kommer att minska elförsörjningen till Gaza med omkring 45 minuter om dagen, enligt israeliska medier. Den Hamas-styrda enklaven har för närvarande bara elektricitet tre-fyra timmar per dag, levererad från dess egna kraftverk och från andra i Israel och Egypten.(TT)
Publicerad 12 juni 2017

Israel kommer att minska elförsörjningen till Gaza med omkring 45 minuter om dagen, enligt israeliska medier. Den Hamas-styrda enklaven har för närvarande bara elektricitet tre-fyra timmar per dag, levererad från dess egna kraftverk och från andra i Israel och Egypten.

Israels säkerhetsminister Gilad Erdan säger till arméradion att beslutet beror på en tvist mellan den palestinske presidenten Mahmud Abbas och Hamas. Palestinska myndigheten har tidigare meddelat att man inte tänker betala lika mycket för den el som Israel levererar till Gaza, vilket ses som ett sätt för Abbas att sätta press på Hamas.

””
Annons

Det råder rivalitet mellan Mahmud Abbas rörelse Fatah som styr på Västbanken och Hamas, som styr på Gaza sedan 2007. Flera försök till försoning har misslyckats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons