Annons
Nyheter

Gustafssons medfånge släppt: "Äntligen!"

Sydafrikanen Stephen McGowan - som suttit tillfångatagen med svenske Johan Gustafsson - har släppts fri efter nästan sex år. "Hela familjen Gustafsson är så oerhört fantastiskt glad för familjen McGowans skull! Äntligen! ", skriver Johan Gustafssons syster Victoria i ett sms till TT.(TT)
Publicerad 3 augusti 2017

Stephen McGowan har släppts av al-Qaida i Mali och är tillbaka i sitt hemland, meddelar Sydafrikas utrikesminister Maite Nkoana-Mashabane på en pressträff.

Han har återförenats med sin familj och hans fru Catherine beskriver hur deras första möte var:

””
Annons

Pappan Malcolm McGowan blev överraskad när Stephen återvände.

””

Modern dog

Stephen McGowan genomgår läkarkontroller, men ska inte ha några allvarliga skador. Ingen lösesumma har betalats för att få honom fri, enligt utrikesministern.

Ministern för statssäkerhet, David Mahlobo, utvecklar resonemanget.

””

Utrikesministern hälsar Stephen varmt välkommen hem.

””

"Normalt liv"

Modern Beverly dog efter en lång tids sjukdom.

””

Pappan Malcolm säger att Stephen, som inte närvarade på pressträffen, kommer att kunna komma tillbaka från sorgen och leva ett "normalt liv".

För en månad sedan släppte kidnapparna en film med McGowan och där tycktes han inte vara medveten om sin nära förestående frihet.

””

McGowans familj har flera gånger varit i kontakt med Johan Gustafsson sedan svensken släpptes fri tidigare i somras. Gustafsson har bland annat rest till Johannesburg för att besöka Stephen McGowans fru, enligt Expressen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons