Annons
Nyheter

Närmare riksrätt för Rousseff

Brasiliens president Dilma Rousseff bör ställas inför riksrätt. Det anser en representant för den speciellt tillsatta partiöverskridande riksrättskommittén i underhuset.(TT)
Publicerad 7 april 2016

Kommittérepresentanten Jovair Arantes läste på onsdagen upp en lång rapport inför den 65-hövdade kommittén i direktsänd tv, med slutsatsen att det är rättsligt tillåtet att driva fallet mot presidenten. Uppläsandet avbröts ibland av högljudda protester.

Trots att Arantes rapport inte är bindande och mest har ett symboliskt värde ger den oppositionen hopp om att kunna få bort Rousseff från presidentposten.

””
Annons

Presidenten anklagas bland annat för att ha varit inblandad i storskaligt mygel med offentliga finanser för att dölja brister i budgeten under hennes omval 2014. Hon är dessutom impopulär på grund av en allvarlig lågkonjunktur och en stor korruptionsskandal, men anser att hon inte har begått några brott som är så allvarliga att hon bör ställas inför riksrätt.

På måndag genomförs en omröstning där kommittén ska komma fram till sin rekommendation till underhuset, som en vecka senare tar beslut i riksrättsfrågan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons