Annons
Nyheter

Nordkorea: Förbered er för svält

Nordkorea uppmanar sina invånare att förbereda sig för en möjlig kommande svält och ekonomiskt svåra år. Men folket bör inte misströsta eftersom "vägen till revolution är lång och mödosam", enligt en ledare i den statliga tidningen Rodong Sinmun, rapporterar Telegraph.(TT)
Publicerad 4 april 2016

Nordkorea uppmanar sina invånare att förbereda sig för en möjlig kommande svält och ekonomiskt svåra år. Men folket bör inte misströsta eftersom "vägen till revolution är lång och mödosam", enligt en ledare i den statliga tidningen Rodong Sinmun, rapporterar Telegraph.

"Vi kan behöva gå en mödosam marsch, då vi kommer att behöva tugga rötterna av växter än en gång" står det i ledaren.

Annons

Formuleringen "mödosam marsch" är ett uttryck som brukar användas för den svåra svält som landet led av i mitten av 1990-talet.

Tidningen uppmanar till en 70 dagar lång lojalitetskampanj och kräver att det nordkoreanska folket ska ge ris till statliga lager varje månad för att visa sin lojalitet till sin ledare Kim Jong-Un.

Artikeln kommer mindre än en månad efter att FN beslutat om hårdare sanktioner sedan Nordkoreas kärnvapentest och uppskjutning av en långdistansrobot.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons