Annons
Nyheter

Ingen uppgörelse för pressad May

Storbritanniens hårt pressade premiärminister Theresa May lyckades inte få till någon politisk uppgörelse med det nordirländska ärkekonservativa partiet DUP under den första samtalsrundan. May behöver stöd från DUP för att kunna fortsätta styra landet.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

Mays konservativa parti förlorade sin majoritet i parlamentsvalet, som hon utlyste för att få stärkt mandat. Hon valde efter förlusten att söka stöd hos DUP-ledaren Arlene Foster, som på tisdagen besökte 10 Downing Street.

””

May svarade inte på några frågor utan begav sig skyndsamt till parlamentets underhus, där oppositionsledaren Jeremy Corbyn togs emot med applåder av sina ledamöter.

Annons

Någon formell regeringskoalition tycks det inte vara fråga om, men ändå ifrågasätts det planerade samarbetet. Corbyn kallade det "en kaotisk koalition" och sade att Labour är redo att stå för ett "starkt och stabilt ledarskap".

Nordirlands avgående premiärminister Enda Kenny varnar för att samarbetet kan störa den sköra fred som råder i Nordirland. Att den brittiska regeringen står neutral till parterna anses avgörande för den känsliga maktbalansen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons