Annons
Nyheter

Wallström: Företeelsen måste utrotas

Världens ledare sörjer med britterna efter ytterligare ett blodigt terrordåd. Bland böner och förtvivlan finns också en ilska mot den extremism som åter har drabbat oskyldiga människor. Utrikesminister Margot Wallström (S) reagerar med avsky.(TT)
Publicerad 4 juni 2017

Utrikesminister Margot Wallström (S) reagerar med avsky.

””
””

"Vara stenhårda"

Annons

Även statsminister Stefan Löfven (S) var snabbt ute med en rad på Twitter: "Djup sorg och stor ilska över de oskyldiga som förlorade sina liv i London i går kväll. Vi måste besegra terrorismen".

Liberalernas partiledare Jan Björklund sänder sina tankar till de anhöriga - och efterlyser hårdare tag.

””

Björklund är själv på väg till London för sedan tidigare planerade möten med politiker och tidigare ministrar om den pågående valrörelsen.

””

"Sorg och ilska"

Under morgonen kom ett pärlband av världsledare med sina sympatiyttringar på framför allt Twitter.

Frankrikes president Emmanuel Macron skriver att "Mot bakgrund av denna nya tragedi står Frankrike mer än någonsin vid Storbritanniens sida. Mina tankar går till offren och deras anhöriga".

Australiens premiärminister Malcolm Turnbull skriver: "Våra böner och en beslutsam solidaritet är i dag som alltid med Storbritanniens folk mot bakgrund av de chockerande terrorattackerna i London."

Några av de första från svensk sida att kommentera var Centerledaren Annie Lööf och Liberalernas Birgitta Ohlsson.

"Sorg och ilska över det som nu sker måste vändas till beslutsamhet mot dessa brutala våldsdåd. Jag tänker på offren och de anhöriga" skriver Lööf.

"Gud välsigne!"

Annons

Birgitta Ohlsson skriver att "Mina tankar till offren och de poliser som nu söker gärningsmännen".

USA:s president Donald Trump har ringt premiärminister Theresa May och uttryckt sina kondoleanser.

"Vad USA än kan göra för att hjälpa till i London och i Storbritannien så kommer vi att finnas där. Vi finns vid er sida. Gud välsigne!", skriver Trump på Twitter.

I sin söndagspredikan uppmanade påve Franciskus troende att be för terrordådets offer.

””

Även popstjärnan Ariana Grande, som just klivit av scenen när terrordådet inträffade i Manchester den 22 maj, uttrycker sitt stöd för de drabbade: "Ber för London", twittrar hon.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons