Annons
Nyheter

Protesterna fortsätter skaka norra Marocko

Polis och demonstranter har återigen drabbat samman i norra Marocko under den pågående protestvågen mot regeringen. Hundratals unga demonstranter i staden Imzouren kastade i fredags sten mot poliser, som i sin tur använde vattenkanoner för att få dem att lämna sina hastigt uppförda barrikader.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

Polis och demonstranter har återigen drabbat samman i norra Marocko under den pågående protestvågen mot regeringen. Hundratals unga demonstranter i staden Imzouren kastade i fredags sten mot poliser, som i sin tur använde vattenkanoner för att få dem att lämna sina hastigt uppförda barrikader. Det är oklart hur många som skadades.

Demonstranterna krävde att polisen friger protestledaren Nasser Zefzafi som greps i måndags sedan han avbrutit en predikan av en imam i hamnstaden el-Hoceima, som Nasser Zefzafi anklagade för att uppvigla till motstånd mot protesterna. I el-Hoceima var de flesta affärer igenbommade under fredagen på grund av en tredagarsstrejk som utlystes i torsdags av Nasser Zefzafis proteströrelse al-Hirak (Folkliga rörelsen).

Annons

Demonstrationerna i Rif-området i norra Marocko började i höstas när en 31-årig fiskhandlare krossades i en sopbil när han försökte hindra myndigheterna från att beslagta svärdfisk. Protesterna har med tiden utvecklats till en gräsrotsrörelse som kräver jobb och ekonomisk utveckling.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons