Annons
Nyheter

Räddat lejon fick unge

Ett av de lejon som räddats från den krigshärjade syriska staden Aleppo har fött en unge, bara några timmar efter ankomsten till ett naturreservat i Jordanien. Lejonmamman Dana är ett av flera djurparksdjur från Aleppo som nyligen förflyttades till Turkiet genom en insats av djurskyddsorganisationen Four Paws.(TT)
Publicerad 14 augusti 2017

Ett av de lejon som räddats från den krigshärjade syriska staden Aleppo har fött en unge, bara några timmar efter ankomsten till ett naturreservat i Jordanien.

Lejonmamman Dana är ett av flera djurparksdjur från Aleppo som nyligen förflyttades till Turkiet genom en insats av djurskyddsorganisationen Four Paws.

Annons

Man hoppas på att Dana ska föda ytterligare en unge, berättar veterinären Amir Khalil, som deltagit i arbetet med att förflytta djuren och hitta en ny boendeplats till dem. Han varnar samtidigt för att Dana kanske redan har fått en dödfödd unge.

Transporten av djuren, i burar, tog tre sammanlagt tre veckor. De kom fram till al-Ma'wa i Jordanien i fredags.

De ansvariga gläds nu åt att lejonmammans instinkter inte tycks ha skadats av omständigheterna runt henne. Hon tar väl hand om sin unge.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons