Annons
Nyheter

Rebeller: USA expanderar i Syrien

Amerikanska trupper har ökat sin närvaro i sydöstra Syrien. Det hävdar USA-stödda rebeller som samarbetar med amerikanska styrkor i kampen mot terrorstämplade Islamiska staten (IS).(TT)
Publicerad 15 juni 2017

I gränsstaden al-Tanf samarbetar amerikanska styrkor och syriska rebellgrupper för att stoppa flyende IS-anhängare, som försöker ta sig från Syrien till Irak. Amerikanska specialstyrkor har haft en bas där sedan förra året, men nu har de inrättat en andra bas omkring sex-sju mil nordost om staden, enligt den USA-stödda rebellgruppen Maghawir al-Thawra.

Nyhetsbyrån Reuters har också talat med regionala underrättelsekällor som säger att den amerikanska militären utökat sin närvaro i södra Syrien och för första gången flyttat ett nytt raketsystem dit, som tidigare bara använts från Turkiet och Jordanien.

Annons

Ryan Dillon, talesperson för den USA-ledda allians som kämpar mot IS, nekar dock till att trupperna har satt upp en ny militärbas.

””

De USA-stödda rebellerna kämpar för att driva ut IS från dess två sista stora fästen - Mosul i Irak och Eufratdalen nära al-Raqqa i Syrien

TT

Annons
Annons
Annons
Annons