Annons
Nyheter

Blött men festligt när Finland firades

Nordiska kungligheter och presidenter överraskades av vädrets makter i Helsingfors när de samlades för att fira Finlands 100-årsminne. Ganska många finländare trotsade vädret för att få en skymt av dignitärerna.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

Ganska många finländare trotsade vädret för att få en skymt av dignitärerna.

””

Vid ankomsten till presidentens slott i den finländska huvudstaden sken solen i kapp med gästerna. Men just när de skulle gå ut på balkongen för att hälsa på de omkring 3 000 personer som samlats vid slottet öppnade sig himlen.

Annons

Regnskuren upphörde dock snart och gästerna kunde som planerat promenera vidare till stadshuset för lunch under värdskap av Helsingfors blivande borgmästare Jan Vapaavuori. På kvällen väntade middag på presidentens slott.

De svenska, norska och danska kungligheterna är, tillsammans med Islands presidentpar, i Helsingfors för att fira hundraårsminnet av Finlands självständighet 2017. Tidigare under dagen togs de emot av Finlands president Sauli Niinistö och hans fru Jenni Haukio på slottets gård under en ceremoni där varje lands nationalsång spelades.

Åskådaren Pasi Urjo, som kikade på dem på Salutorget, deklarerade att han är nöjd med Finland presidentpar, men han önskar att de vore kungliga.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons