Annons
Nyheter

Saudiarabien stänger al-Jazira

Saudiarabien stänger ner al-Jaziras redaktion i landet. Tv-kanalen, med huvudsäte i Doha i Qatar, stängdes bara timmar efter att Saudiarabien och flera andra länder brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar med hänvisning till att regimen där påstås stötta terrorism och islamistiska extremistgrupper.(TT)
Publicerad 5 juni 2017

Saudiarabien stänger ner al-Jaziras redaktion i landet. Tv-kanalen, med huvudsäte i Doha i Qatar, stängdes bara timmar efter att Saudiarabien och flera andra länder brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar med hänvisning till att regimen där påstås stötta terrorism och islamistiska extremistgrupper.

"Informationsdepartementet har stängt al-Jazirakanalens kontor och dragit in deras licens", rapporterar den statliga saudiska nyhetsbyrån SPA.

Annons

För två veckor sedan blockerade Egypten flera mediers webbsidor, bland andra al-Jaziras.

2013 fängslade egyptiska myndigheter tre al-Jazira-journalister som dömdes till långa fängelsestraff anklagade för att sprida falska nyheter när de bevakade politiska demonstrationer i Egypten. Två av dem satt fängslade i drygt ett och ett halvt år innan de frigavs.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons