Annons
Nyheter

Skjutningar i Köpenhamn följs av Malmöpolisen

Sedan mitten av juni har det varit 18 gängrelaterade skottlossningar i Köpenhamn. Malmöpolisen följer utvecklingen på andra sidan sundet. Bara den senaste veckan har det varit fem skottlossningar i stadsdelen Nørrebro och i de nordvästra delarna av Köpenhamn.(TT)
Publicerad 5 augusti 2017

Bara den senaste veckan har det varit fem skottlossningar i stadsdelen Nørrebro och i de nordvästra delarna av Köpenhamn.

På andra sidan Öresundsbron är också Malmö ofta utsatt för skjutningar. Malmöpolisen följer utvecklingen i Köpenhamn, berättar Malmös polismästare Stefan Sintéus.

””
Annons

Det är enkelt att resa mellan städerna, bara 20 minuter över Öresundsbron, och Malmöpolisen vet att "deras" kriminella besöker Köpenhamn.

””

I fredags och natten mot lördag blev två unga män slumpmässigt beskjutna i stadsdelarna Nørrebro och Tingbjerg. Det har fått polisen i Köpenhamn att gå ut med en varning till unga män som vistas i områdena, och som inte har något med gängen att göra, att vara försiktiga.

Den senaste tidens många skjutningar har gjort att polisen har ökat sin närvaro ute på gatorna, och i helgen har extra personal kallats in, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons