Annons
Nyheter

Svenskt vittne: Vi såg en tjej bli överkörd

De som bevittnade terrordådet i London utsattes för fruktansvärda syner. Och även svenskar finns bland dem som hamnade i infernot. - Vi såg hur en tjej som sprang för sitt liv över gatan blev överkörd av skåpbilen, berättar 20-årige Niclas Eriksson från Nyköping för SVT Nyheter.(TT)
Publicerad 4 juni 2017
””

Han är på besök i London och hade tillsammans med vänner varit på fest: De stod vid en busshållplats när skåpbilen kom körande över London Tower Bridge, upp på trottoaren och mejade ner människor.

””

En taxichaufför som stannat vid bron lät dem komma in i bilen för att lugna sig. När de sedan tog sig från platsen längs med bron såg de att föraren mejat ner folk en längre sträcka.

””
Annons

Tio döda

Attentatet började med att skåpbilen i hög fart körde in bland de gående på bron sent på lördagskvällen. Fordonet fortsatte sedan söderut mot Borough Market. De misstänkta lämnade fordonet där och knivhögg människor.

Hittills har sju människor avlidit, förutom tre misstänkta gärningsmän som sköts ihjäl av polisen. Ett 50-tal personer har förts till sjukhus.

Svenske Jens blev ögonvittne till händelsen och berättar för Aftonbladet hur han var på en pub nära London Bridge när han märkte att något hände.

””

"Mycket blod och kroppar"

Den brittiska tidningen The Guardian återger ett vittnesmål från en 25-årig man, som körde över bron alldeles efter dådet.

””

Redan vid bron krockade skåpbilen en första gång, berättar Bethany Atkin, som satt på en uteservering vid London Bridge.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons