Annons
Nyheter

Syriska flyktingar fast i gränszon i Marocko

25 syriska flyktingar, varav tio barn, har suttit fast i öknen vid gränsen mellan Marocko och Algeriet i två månader, uppger Amnesty International. Enligt människorättsorganisationen har flyktingarna överlevt på hjälp från bland annat bybor i närheten.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

25 syriska flyktingar, varav tio barn, har suttit fast i öknen vid gränsen mellan Marocko och Algeriet i två månader, uppger Amnesty International. Enligt människorättsorganisationen har flyktingarna överlevt på hjälp från bland annat bybor i närheten. Marockansk gränspolis ska ha hindrat Amnesty och FN:s flyktingorgan UNHCR från att få tillgång till området.

UNHCR uppgav i slutet av maj att antalet flyktingar i gruppen var 41, varav en höggravid kvinna, och att man var djupt oroad över de snabbt försämrade förhållandena för flyktingarna, som är svårt exponerade för vädrets makter, skorpioner och ormar.

Annons

Grannländerna har bråkat om vem som har ansvaret för flyktingarna, men Algeriet ska nu ha sagt sig vara beredd att välkomna dem. Men en del av flyktingarna har släktingar i Marocko, medan andra vill till landet för att kunna resa vidare för att återförenas med sina familjer i Sverige, Belgien och Tyskland.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons