Annons
Nyheter

Trump till motattacker mot Comey

USA:s president Donald Trump går till motattacker mot förre FBI-chefen James Comey. Trump är beredd att under ed vittna om sin syn på anklagelser från Comey - och kommer att formellt klaga på att denne läckt om sina samtal med presidenten.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

James Comey vittnade på torsdagen i senatens underrättelseutskott om sina mellanhavanden med presidenten. Trump ska enligt Comey ha bett honom att lägga ned en FBI-utredning om påstådda rysskopplingar under valet.

””

Den sparkade FBI-chefen medgav att han läckt uppgifter om Trumps och hans eget inbördes samtal till en vän som sedan vidarebefordrade uppgifterna till medier.

Annons

På fredagsmorgonen amerikansk tid kom Trumps första kommentar på Twitter:

"Trots de många falska uttalandena och lögnerna, total och komplett upprättelse . . . och wow, Comey är en 'läcka'", twittrade Donald Trump från sitt privata konto.

Trumps advokat Marc Kasowitz planerar nu enligt CNN en formell inlaga i ämnet till två adresser: justitieutskottet i senaten och justitiedepartementets generalinspektör, som har tillsyn över hur ärenden handläggs inom en federal eller statlig myndighet.

James Comey hävdar å sin sida att han hade rätt att läcka uppgifterna eftersom det var hans personliga anteckningar som inte innehöll någon hemlig information.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons