Annons
Nyheter

Turkiska och ryska försök att lösa Qatarkris

Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu besöker Doha i Qatar på onsdagen, och planerar därefter ett besök i Saudiarabien i ett försök att medla i krisen som uppstått mellan Qatar och flera arabländer.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu besöker Doha i Qatar på onsdagen, och planerar därefter ett besök i Saudiarabien i ett försök att medla i krisen som uppstått mellan Qatar och flera arabländer.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har beskrivit isoleringen av det allierade Qatar som ett brott mot muslimska värderingar och beskrivit den som ett "dödsstraff".

Annons

Rysslands president Vladimir Putin pratade på tisdagen i telefon med Abu Dhabis kronprins Mohammad bin Zayed Al Nahyan i ett försök att hitta en lösning.

Saudiarabien, Förenade arabemiraten, Bahrain och Egypten bröt de diplomatiska förbindelserna med Doha i förra veckan. Flygtrafik till och från Qatar har ställts in och Saudiarabien har stängt gränsen mot landet.

Qatar anklagas för att stöda extremism, bland annat för sitt stöd till Hamas i Gaza och Muslimska brödraskapet i Egypten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons