Annons
Nyheter

USA övar militärt med Filippinerna

Över 8 000 amerikanska och filippinska soldater har inlett sin årliga militärövning. Den elva dagar långa övningen inleddes med en ceremoni i den filippinska huvudstaden Manila.(TT)
Publicerad 4 april 2016

Över 8 000 amerikanska och filippinska soldater har inlett sin årliga militärövning. Den elva dagar långa övningen inleddes med en ceremoni i den filippinska huvudstaden Manila.

Kina agerar med allt större självförtroende i Sydkinesiska havet men en filippinsk befälhavare har tonat ned att det skulle ha någon koppling till militärövningen. Samtidigt dundrar den statliga nyhetsbyrån Nya Kina mot övningen och skriver i en kommentar att det är ett sätt för Manila att "involvera utomstående i en regional dispyt".

Annons

Den senaste tiden har USA skickat bombplan och stridsfartyg på patruller nära kinesiska byggprojekt i Sydkinesiska havet, vilket upprört Peking. Enligt den amerikanske befälhavaren John Toolan syftar militärövningen till att hjälpa USA:s allierade att förbättra sjösäkerheten och upprätthålla regional stabilitet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons