Annons
Nyheter

USA stoppar resor till Nordkorea

Vanliga amerikaner får inte längre resa till Nordkorea, säger USA:s utrikesdepartement. Ett förbud träder i kraft den 1 september. De som redan befinner sig i Nordkorea ska lämna landet före det datumet. Särskilt tillstånd att resa till Nordkorea kan ges till journalister och hjälparbetare.(TT)
Publicerad 2 augusti 2017

Vanliga amerikaner får inte längre resa till Nordkorea, säger USA:s utrikesdepartement. Ett förbud träder i kraft den 1 september. De som redan befinner sig i Nordkorea ska lämna landet före det datumet.

Särskilt tillstånd att resa till Nordkorea kan ges till journalister och hjälparbetare.

Annons

USA:s regering sade förra månaden att amerikaner skulle förbjudas att åka till Nordkorea på grund av risken att bli kvarhållen i diktaturen.

Den amerikanske studenten Otto Warmbier, som i fjol dömdes till 15 års fängelse i Nordkorea, återvände till USA i juni. Då låg han i koma. Han avled efter några dagar i hemlandet. Nordkorea har avfärdat anklagelser om att Warmbier hamnade i koma efter tortyr.

Spänningarna mellan de båda länderna har ökat på senare tid. Nordkorea arbetar med att få fram en långdistansrobot med kärnstridsspets som ska kunna nå USA.

Nordkorea blir det enda land i världen dit amerikaner förbjuds att åka.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons