Annons
Nyheter

Ansvaret för miljön gäller inte minst oss vuxna

Nyheter • Publicerad 24 januari 2006

Tack för ditt inlägg, Henrik Fajerson Petersson, (den 19 januari)!

Apropå "vuxnas" ansvar gentemot samhället, grannarna och kommande generationers väl och din konklusion; "Ansvaret slutar inte vid att betala skatt och fylla kylen med mat."

Annons

Tänk vad många som låter rent dricksvatten stå och rinna(!) medan de torkar av spisen två meter från kranen. Det rinner och rinner i flera minuter. Till vilken nytta? Spar på det i stället! När det rena vattnet blir "smutsigt" renas det och släpps ut igen men detblir aldrig riktigt rent. Vårt vatten är det vatten vi har att hushålla med. Såvarförinte vara sparsam och rädd om det. Ta ansvar! Spola aldrig vatten rakt ut – i onödan.

När vi handlar kan vi vraka och välja mellan olika produkter, fint värre – och vi får precis det vi vill ha i vårt kylskåp.

När sedan soporna skall slängas, då är det slut på väljandet! Varför kan vi inte skilja på plast, glas, papper, plåt och batterier med mera för att få våra sopberg mindre än "stora som berg"?Skall det vara så omöjligt för en del av befolkningen att gemensamt ansvara för att hårdplast sorteras från papper och att rena sopor kastas i soporna? Plåtburkar och glas på sin plats.

Samhället (kommunen) har på många ställen möjliggjort att denna hanteringunderlättas. Ett stort tack till bl.a Ystadbostäders "miljögrisar" där vi som vill ta vårt ansvar med lätthet kansortera vårt avfall.

Det börjar redan i hemmet – tänk på det. Låt det börja med – mig!

Anne P

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons