Annons
Nyheter

Behåll Simrishamns fordonsprogram

Vi elever på fordonsprogrammet i Simrishamn kallade bun-chefen Göran Nydahl till ett informationsmöte med elever, lärare och föräldrar. Mötet handlade om nedläggningen av programmet i Simrishamn.
Nyheter • Publicerad 24 mars 2004

När vi ställde frågor till Göran pratade han om framtida planer inom skolans verksamhet. Efter mötet samlades vi elever och föräldrarna för diskutera vad vi fått ut av mötet. Vi tyckte mötet var bra - vi fick lite bättre information än tidigare - men vissa frågor, främst ekonomifrågorna, kunde han inte svara på. Vi upplever det som det inte är rent mjöl i påsen i denna historia. Avtalen vi fick se är skrivna på tre dagar. Vem skriver så stora avtal på tre dagar utan att först ha sett vad de ger i vinst eller förlust? Ska Simrishamns kommun bara vara en turist och kulturkommun? Det måste väl finnas annat också. Denna gång är det vi som blir drabbade. Hur blir det i framtiden med andra elever? I Simrishamn ska det tydligen inte finnas någon arbetsverksamhet alls och inga skolor. Vi har tagit kontakt med vår rektor Thor Andersson som sa att i Ystad har de mer kvalité på sin utbildning än i Simrishamn. Men det stämmer inte alls, för vi har en väl fungerande verksamhet. Varför lägga ner det som redan fungerar? Sista ordet är inte sagt. Elever på fordonsprogrammet

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons