Annons
Nyheter

Behandlas vi lika efter döden?

Det var verkligen bra att hålla tre tysta minuter för att hedra minnet av offren för terrorattacken i Madrid. Det gjorde vi också gärna på Forum Ystad i måndags.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2004

Men frågan är varför man håller tysta minuter för vissa döda och inte för andra? Det sker värre saker världen runt än det som hände i Madrid, dygnet runt. Vi minns väl än vad som hände i Karbala i Irak för två veckor sedan, då cirka 300 civila oskyldiga människor omkom i en terrorattack? Vi vet vad som händer i Palestina varje dag. Men tyvärr är det ingen som hedrar minnet av dessa offer för terrorn. Jag tror principen måste vara att oskyldiga människors liv är värdefulla oavsett av vem de dödas eller vilken hudfärg de har. Jag tycker att vi diskriminerar vissa döda människor, och det var oväntat för mig att det är så i ett demokratiskt land som Sverige, där man talar mycket om jämställdhet och människors lika rättigheter. Muhammad Alhelu

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons