Annons
Nyheter

Bostadsrätter sjunker snart i värde

Nyheter • Publicerad 19 juni 2006

Många är vi som under de senaste åren investerat stora pengar i en bostadsrätt. Kanske är det den största investeringen i livet.

Nu verkar det som skattesystemet är konstruerat som om det var meningen att jag skulle sälja min bostadsrätt, eftersom skatterna hela tiden stiger utan att jag tjänat en enda krona. Några av mina grannar är pensionärer. Hur anser Göran Persson att de ska höja sin inkomst när skatten stiger?

Annons

Vår bostadsrättsförening beskattas dubbelt. Vi betalar både fastighetsskatt och inkomstskatt. Båda skatterna tas ut på inkomster som inte finns. Inkomstskatten bygger på föreningens taxeringsvärde. När taxeringsvärdet ökar på grund av omständigheter jag själv inte kan påverka, stiger både fastighetsskatten och inkomstskatten okontrollerat. I år ökar min del av föreningens inkomstskatt med 1155 kronor. Om två år det dubbla. Det enda föreningen kan göra är att höja månadskostnaden för oss boende.

Det är lätt att räkna ut att värdet på bostadsrätten kommer att sjunka drastiskt med så höga höjningar varje år. Kan det verkligen vara rätt att beskatta värden innan de är realiserade?

Regeringen tycks tro att vi som bor i bostadsrätt är gjorda av pengar och verkar hellre se att vi bodde i hyreslägenheter allihopa. Förutom de själva då…

Joacim Lundberg

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons