Annons
Nyheter

En saga i vaccinationstider

Det finns en kommun i Skåne som har en egen plats på vår planet. Deras hövding och en del människor som bor där säger sig komma från ett arbetarparti?
Nyheter • Publicerad 15 november 2009

I denna kommun finns det människor som lever i ständig rädsla för andra! På denna plats tror människorna att det är deras uppgift att sortera ut dem som man inte har nytta av och är rädd för! De sorterade är människor som finns utanför deras gräns.

Människorna har i denna kommun byggt en osynlig mur som alla känner till – liknande de synliga stenmurar som byggts i flera andra länder på vår planet.

Annons

Dessa människors hjärtan förstenas precis i den stund de flyttar innanför kommunens gräns. Sorteringen utgår från vilket land, vilken religion, status eller politisk hemvist människorna kommer ifrån.

Rädslan säger till dessa kommunmedborgare: " Här vill vi bo utan inblandning av andra från olika delar av världen och från övriga Sverige. En speciell rädsla har vi mot Malmöbor och människor som vi inte har nytta av! Här är vi oss själva nog".

Hjärtats förstening och rädsla sitter lika djupt som i deras plånbok.

Är de "plånboksvaccinerade" för att ha denna förstenings hjärta och rädsla för att allt som rör deras vinster och ägodelar ska minskas. Blir dom vaccinerade när dom flyttat över gränsen? Stackars, stackars dessa människor. Vad ska vi göra för att få deras hjärtan mjuka igen och ta ifrån dem deras rädsla?

Glädjen i denna saga är att det finns en del människor i denna kommun som vaccinationen inte bitit på och som har ett mjukt hjärta som vi hoppas inte påverkas av sorteringsförfarandet.

Ett mjukt hjärta
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons