Annons
Nyheter

För patientens bästa

Nyheter • Publicerad 26 juni 2014

Undertecknade, båda socialdemokrater, besökte Ystads lasarett den 24 juni för att informera oss om verksamheten. Vi besökte avdelningarna fyra, fem, sex och sju, vilka har hand om hjärt- njurpatienter, medicinpatienter och äldre, lungsjuka och strokepatienter.

Vi kunde konstatera att verksamheterna drabbats av den moderatledda majoritetens nedskärningar, främst avseende personal och vårdplatser. Vad gäller den kritiserade flytten av ortopedverksamheten fick vi ingen klar bild över när den ska återtas till Ystads lasarett och om det kommer att finnas läkare och vårdplatser för patienterna efter sommaren. Vi förutsätter att det finns en tydlig plan för detta.

Annons

Trots att läget är ansträngt för personalen kunde vi konstatera ett brinnande engagemang hos personalen för att göra det bästa möjliga för patienterna. Vi hoppas att ni orkar! Dessutom möttes vi av värme och fick ta del av mycket information och synpunkter.

Ystads lasarett har definitivt en fantastisk utvecklingspotential, men det förutsätter att det finns tillräckligt med personal och vårdplatser. Utan tvekan krävs det ytterligare resurser för personal och vårdplatser. Nedskärningarna måste stoppas!

Tack alla ni inom personalen som tog emot oss på ett så fantastiskt sätt! Vi återkommer gärna.

INTERNAL INTERNAL
Stefan Malmberg, Ystad Ledamot, av regionfullmäktige, Cecilia Magnusson-Svärd, Ystad Kandidat, till regionfullmäktige
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons