Annons
Nyheter

Fråga var hjärtstartaren finns i din affär

Nyheter • Publicerad 26 juli 2007
Hjärtstartare kan rädda liv. Bilden från en demonstration på Ystads Hjärt- och lungsjukas förening. Arkivbild: Sprisse Nilsson
Hjärtstartare kan rädda liv. Bilden från en demonstration på Ystads Hjärt- och lungsjukas förening. Arkivbild: Sprisse NilssonFoto: 

Lika självklart som att det finns brandsläckare i flygplan, hotell och köpcentra så borde där också finnas hjärtstartare.

En hjärtstartare eller defibrillator kan rädda många av de 10 000 personer som årligen drabbas av hjärtstopp utanför sjukhus. Den ska vara utmärkt på samma sätt som en brandsläckare och vara lika tillgänglig för allmänheten. Det finns företag som redan tänkt till och i ett 15-tal köpcentra i Sverige har installerats 1-2 hjärtstartare i varje.

Annons

Nyligen drabbades en 18-årig pojke av hjärtstopp i ett köpcentrum utanför Malmö. Han klarade sig tack vare att det fanns en ambulans i närheten. Har ditt köpcentrum också en ambulans i närheten eller är det dags att göra något själv? Det är vi som konsumenter som avgör vilken säkerhet vi vill ha. Låt oss gynna köpmän som arbetar för vår säkerhet. Köpkraft är vårt vapen. Fråga var hjärtstartaren finns nästa gång du är ute och handlar.

Magnus Bäckström, omstartad vid 45 års ålder

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons