Annons
Nyheter

Ge oss fler större bussar!

Vi är en klass på Berghusaskolan i Ystad. De flesta dagarna i veckan slutar vi så att vi har möjlighet att åka med stadsbussen nummer 1 ner till stan för att sedan kunna ta nästa buss hem till Löderup, Tomelilla med flera orter.
Nyheter • Publicerad 20 november 2002

Eftersom samhällsprogrammet nu har flyttats upp hit tycker vi att det ska finnas resurser så att man kan ta sig hem också. Ofta blir det trångt eftersom det är många fler som ska åka med stadsbussarna. Därför vill vi ha större eller fler stadsbussar. I och med att vi nu är så många blir det extra trångt och chaufförerna "tvingas" att köra med överfulla bussar. En gång var vi cirka 45 resenärer (det finns platser till omkring 20) i stadsbussen och ändå kunde inte alla som väntade vid hållplatsen få åka med. Kommer man inte med stadsbussen får man vänta en halvtimme på nästa buss. Detta gör att man i sin tur missar den buss som man tänkte ta hem och får därmed kanske vänta en timme till. Även om det är trångt så måste ändå de äldre med rullatorer få plats. Detta är ännu en betydande orsak att skaffa fler eller större bussar. Vi tycker det är konstigt att ingen inser problemet. Eller ska det behöva ske en olycka innan de som ansvarar för det gör någonting åt det? Två frusna elever som inte kom med bussen

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons