Annons
Nyheter

Gudrun en injektionsspruta för pågarna

I stridens hetta kommer ofta sanningar fram samtidigt som en hel del grodor. Tycker själv att de flesta medlemsmöten, i varje fall i mitt parti, saknar klara värderingsdebatter.
Nyheter • Publicerad 15 november 2009
Gudrun Schyman. Arkivbild: Lars Ottosson
Gudrun Schyman. Arkivbild: Lars OttossonFoto: 

Klart intressant är möten och debatter med olika politiska inriktningar. Tyvärr saknar ledande politiker detta intresse, i de flesta fall för att man oavsett ger motståndarpartiet skulden för allt. Titta exempelvis på krönikören (YA/A2, den 12 november).

Simrishamns fullmäktigemöten har jag uppfattat som väldigt tråkiga med förutsett innehåll.

Annons

Men så händer det där med ilska uppstår och då blir det genast roligare. En mycket argumentskunnig och påläst vän av skola och ungdom reagerar ofta som en bålgeting. En annan har kanske mer svårt att ta sig ur en situation och använder då mycket ångerfulla meningar.

Ett konstigt argument i denna fråga var slutrepliken, att partiet minsann ville ha mer pengar till skolan än den som hela tiden pratar för just skolan.

Är det inte helt klart då att dessa partier borde ingå i en allians för skolan. Nej – som ovan skrivits så är man låst i det tänkandet det vill säga; "Det partiet ska man inte rösta på oavsett vilken fråga det handlar om."

Och därför ingår man i majoritetsgruppen som, såsom jag ser det, vill stänga flera skolor.

Visst är det konstigt.

Nu stundar snart valet. Knappt ett år dit – och för att vara aktuell så kommer det att bli många val-(tänder) fläsk.

Robin Hood, förlåt Svenska staten skänkte drygt 14 miljoner kronor till Simrishamn.

Kommunalrådet vill spara dessa pengar till svårare tider.

Är det inte ganska svåra tider nu eller menar man att svåra tider exempelvis är krig, hungersnöd eller dylikt.

Kör hårt Gudrun Schyman. Få pågarna till att bli lite sura och uppretade, så kanske fler frågor kan intressanta och skapa en levande och givande debatt.

Benny Hedlund
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons