Annons
Nyheter

Gynnar ”lycksökarna” Kivik?

Nyheter • Publicerad 25 juni 2014

Så har då kommunens företrädare ännu en gång visat prov på sitt långsiktiga tänkande. (Allt är ju som bekant relativt!)

Fritt fram för ett obegränsat antal matvagnar på Kivik (observera prepositionen), kommunen måste vara neutral!

Annons

Att denna neutralitet riskerar att slå undan benen på de näringsidkare som försöker hålla öppet och ge service till ortsbefolkningen under största delen av året saknar tydligen betydelse. Uppenbarligen bryr man sig inte heller om skatteintäkterna från dessa företagare.

I stället tycks man från kommunens sida vara inriktad på att ensidigt måna om dem som under den hektiska sommarperioden vill passa på att skumma grädden från mjölken genom en osund konkurrens med de bofasta handlarna.

Kommer dessa lycksökare att leverera skatt till Simrishamns kommun? Kommer de att bry sig om att ge service till oss bofasta när höstdimmorna lägger sig över Kivik, eller rullar de mobila ”matställena” bara iväg när kundunderlaget minskar till den nivå då det ur försäljarnas synvinkel blir ekonomiskt ointressant?

I detta läge infinner sig ju frågan om huruvida de bofasta näringsidkarna under sommarsäsongen lyckats få sina hjul att snurra tillräckligt fort för att man skall ha råd att övervintra....

Snälla beslutsfattare, tänk en gång till! Gör åtminstone ett försök!

INTERNAL INTERNAL
Per-Ingvar Rosenberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons