Annons
Nyheter

Hur tänker ni politiker?

Ibland förstår jag inte hur ni politiker tänker. Ni borde kontrollera hur verkligheten ser ut, innan ni beslutar om besparingar!
Nyheter • Publicerad 19 november 2002

Snygga siffror på papper är inte synonymt med en bra fungerande verksamhet. Detta gäller skolan i allmänhet och barn med särskilda behov i synnerhet. Det är sedan länge känt att lärarna har det kämpigt med stora barngrupper och minskade resurser, där bland andra värdefulla personer som kallas extraresurser försvinner. Detta innebär ökad arbetsbörda för lärarna vilket får till följd att de blir "utbrända". Nu ska det ytterligare sparas, då assistenterna ska bort. Helt plötsligt ska lärarna bli fler, fast i samma kropp. Kloning är väl i alla fall inte tillåtet? Hur ni politiker än försöker lösa detta problem, så är det barnen - vår framtid - som oftast blir lidande. Alla dessa besparingar slår hårt mot alla förutom mot er själva. Ni som har höga löner, bra förmåner och "fallskärmar". Våra barn har alla möjligheter att utvecklas bara de får chansen, men då måste de få rätt hjälp och goda förutsättningar från början. Jessica Wikbourn, mamma till "bokstavsbarn"

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons