Annons
Nyheter

Inte stjälp men hälp!

Nyheter • Publicerad 12 juni 2006
Utan bil kan det vara svårt att sortera sopor lagligt. arkivbild: Per Rosenqvist
Utan bil kan det vara svårt att sortera sopor lagligt. arkivbild: Per RosenqvistFoto: 

De flesta bilar är inte miljövänliga. Och många människor i alla åldrar – från unga till pensionärer – saknar bil. Många tycker också att en bilresa tur och retur soptippen är kostsam för både natur och ändamål.

Vare sig man är miljömedveten eller ej – det måste gå att skapa"nytt tänk" för att hjälpa oss invånare i kommunen att på ett enkelt sätt bli av med uttjänta "stekpannor" och annat, till exempel ett sönderblåst parasoll.

Annons

Varför inte, då och då, ordna en sopdag på central plats och låta oss medborgare – mot avgift – bli av med gammalt skrot på ett lagligt sätt. Skulle inte kommunen kunna samarbeta om detta med Sysav? Kanske sponsra den mark som behövs? Tänk vilken bra reklam där alla får visa upp sig – exempelvis på Stortorget – på samma sätt vid som andra evenemang?!

Anne Rudholm

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons