Annons
Nyheter

Ja, till handbollstjejer

Hur kan rektorn för Sydskånska gymnasiet, Greger Håkansson, uttrycka sig som han gör i Ystads Allehanda den 20 november?
Nyheter • Publicerad 26 november 2002

I artikeln "Linjer för båda könen" menar han att tjejer kan välja handboll genom det individuella valet. Men det är inte förrän andra året på gymnasiet, som det går att göra individuellt val. Jag förmodar det är specialidrotten som Greger Håkansson syftar på och då skall jag be att få tala om hur mycket handboll som det utövas vid dessa tillfällen. Ingen alls. Eleverna som nu går andra året på gymnasiet har inte utövat idrotten handboll en endaste minut på hela höstterminen. Vill Greger Håkansson genom uttalandet lura alla handbollstjejer att tro det blir handboll, även om man inte går på handbollsgymnasiet? Har handbollen funnits för killar i sju år, är det hög tid att ändra på det nu. Historiskt - som Greger Håkansson uttrycker sig - verkar i det här fallet vara synonymt med förlegat. Vi lever väl på 2000-talet? Handbollsförälder

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons