Annons
Nyheter

Konfrontation löser inte äktenskapsfrågan

Nyheter • Publicerad 7 november 2008

Debatten om könsneutrala äktenskap har åter blossat upp. Frågan närmar sig sitt avgörande och efter folkpartiets utspel, att de tänker köra över kristdemokraterna i regeringen, verkar positionerna helt låsta.

Men behöver de verkligen vara det? Om regeringen tänker köra över kristdemokraterna i förhandlingarna kör man ju över en stor del av svenska folket, kyrkorna, samfunden och även många invandrare.

Annons

Jag tror att en sådan "överkörning" skulle innebära att motsättningarna blir ännu större och att man slår in en kil mellan olika grupper i samhället.

I stället borde väl regeringen nu anstränga sig maximalt för att hitta en lösning som kan delas av många. Det är ju ett grundläggande ansvar för en regering att hitta långsiktigt hållbara lösningar.

Dialog är väl ändå bättre än konfrontation?

Bengt Jörnland, Skillinge
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons