Annons
Nyheter

Kräv renare och tryggare utemiljö

Nyheter • Publicerad 2 juli 2007

Delvis en replik till Benny Hedlunds insändare (den 27 juni).

Jag förstår inte varför Tomelilla kommun inte prioriterar ungdomsorkestern från Tomelilla. Varför inte anlita både ungdomsorkestern och den från Lund? Det finns säkert utrymme för båda.

Annons

Alliansen bör nog tänka mer på vad som finns och inte finns i den egna kommunen. Var rädd om resurserna, som till exempel ungdomsorkestern.

Med blå majoritet får man finna sig i både det ena och det andra. Läste Benny Hedlunds insändare om nedskräpningen i Simrishamn.

De styrande i våra kommuner kan ta varandra i hand. Den lokala renhållningen släpar efter. Men det finns säkert inga pengar till något så trivsamt som ren och snygg utomhusmiljö. Är det verkligen de blåas politik att dra ner på renhållning gentemot skattesänkningar och utförsäljningar?

Jag kan inte tänka mig att blå väljare vill se sina kommuner i ett sådant skick som det ser ut i dag. Det räcker inte att kommunalrådet och några partikamrater städar en lördag.

Benny Hedlund menar också att det politiska budskapet ändras över tid. Ja, det måste nog vara så även om ryggraden, ideologin, måste ligga fast.

Frågan är vart folkpartiets, kristdemokraternas och centerns ideologier tog vägen. Det måste vara svårt att hela tiden få göra avkall på sin ideologier för att hålla i hop alliansen.

De nya moderaterna, det nya arbetarpartiet, har förnyat sig, tror de. Vi kan se och kommer att få se att moderaternas ideologi träder fram mer och mer.

Historien visar att ett blått samarbete är en balansgång på slak lina. Linan brister. Frågan är bara när, inte om.

Medan vi väntar så får vi gå på vår folkvalda i majoritet för en renare och tryggare utemiljö. Våra samhällen, Tomelilla och Simrishamn, är värda ett bättre ansikte än de har i dag.

Åke Johnson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons