Annons
Nyheter

Kunskapsstaden – hån mot skattebetalarna

Nyheter • Publicerad 25 juni 2006

Kunskapsstadens införande i Sjöbo kommun har som bekant kostat en hel del. Ingen har med tydlighet kunnat förklara vad det går ut på så att vanliga medborgare kunnat förstå fullt ut. Alla lever ännu på hoppet att vi snart ändå ska se resultat som får oss att förstå nyttan av denna omvälvning.

Då kommer den enkla tydliga förklaringen – en förklaring som många av oss nog varit inne på för länge sen – Eva Liljekvist Borg uttalar den i Sjöbomagasin: "Egentligen har vi bara satt namn på självklarheter."

Annons

Detta låter som ett hån i skattebetalande föräldrars öron med tanke på de miljoner som använts för ändamålet – att sätta namn på det självklara! – medan lärarna slitit, på vissa håll i kaos, ute i verksamheten, och elevernas resultat alls inte sett så självklara ut.

Låt oss i fortsättningen se att satsade medel kopplas till förbättrade resultat och inte till att ge saker vackra namn. Och låt oss se att höga ambitioner och förväntningar om goda resultat styr verksamheten. Förvaltningschefens uppfattning att mycket bättre resultat än de nuvarande nog är svåra att nå, tycks vittna om en oacceptabel ambitionsnivå. Alternativt en oacceptabel inställning till Sjöbo kommuns invånare vad gäller bildningsbarhet.

LF

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons