Annons
Nyheter

Lågt att gnälla för 20 spänn

Nyheter • Publicerad 10 november 2009

Kommentar till signaturen Förälder (den 6 november).

Det ska mycket till innan jag blir irriterad, men i fredags morse hände det faktiska. När jag i lugn och ro satt och läste tidningen till mitt morgonte fick jag se en insändare, som en förälder skrivit om entréavgiften på fritidsgården Kojan. Det måste jag kommentera.

Annons

Vi alla i samhället klagar ofta på att det aldrig finns något för våra barn att göra. När sedan någon tar tag i saken och fixar och donar för barnen så kommer folk och klagar över 20 kronor. Jag tycker att det är ett hån mot alla de fantastiska föräldrar som helt utan ersättning och med "fullt upp" som alla oss andra, ställer upp på våra ungar.

Visst tycker jag också att man ska kunna förlita sig på den information man får, men det får väl finnas gränser. Hade det rört sig om ett tresiffrigt belopp hade jag nog också reagerat, men 20 kronor – hallå! Att dessutom gå ut i media med sitt missnöje för 20 spänn är lågt. Världen är full av telefoner.

Att barnen blir besvikna när de inte kan köpa godis kan jag mycket väl förstå, jag har själv en sjuåring. Men ibland blir det inte som man tänkt sig och det händer alla. Jag är otroligt tacksam för alla dessa fantastiska människor som bryr sig om de små. Jag är jätteglad att just mitt barn har förmånen att bo på ett ställe där det finns en fungerande fritidsgård och jag kan säga att för mig som förälder är det värt många tjugor.

Så tack alla ni fantastiska "fritidsgårdare" – ni är guld värda!

Helene Malmgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons