Annons
Nyheter

Människor behandlas som skit

Läste om den mördade 19-åringens syskon och hur gärna dom vill komma och bo hos sina tidigare fosterfamiljer - men socialen i Sjöbo har sagt nej till att hjälpa.
Nyheter • Publicerad 8 november 2009
Arkivbild: Gustav Wennerholm
Arkivbild: Gustav WennerholmFoto: 

Det är bara så typiskt Sjöbo kommun. Man blir så förbannad när man läser hur kommunen gång på gång behandlar människor som skit. Bara se vad Lars Jansson sa: "Bara för man har problem i hemmet är det ingen inträdes biljett till familjehemsplacering".

Alltså hur funtad är du egentligen Lars? Tror du verkligen att barn vill vara utan sina föräldrar? Fattar du inte att det är riktigt illa för dessa syskon om dom själv vill flytta. Hur kan man uttrycka sig på detta viset? Har inte barnen lidit tillräckligt?

Annons

Bara för att du är 18 år fyllda så innebär det inte att du automatiskt är vuxen och därmed känslolös.

Lars Jansson, har du själv barn? Jag tror inte det, för i så fall skulle nog dom behöva hjälp. Stackarna måste ju växa upp till iskalla individer!?

Hade du själv velat bo i en sådan miljö? Skulle du själv vilja bo på gården där din syster blivit mördad? Hade du verkligen kunnat sova på nätterna?

Sjöbo kommun brister i så många avseenden att det rent ut sagt är skamligt.

Grodan-73
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons