Annons
Nyheter

Misshandeln fortsätter på skolan

Nyheter • Publicerad 16 november 2006

Nu har det hänt igen! Jag vet inte vilken gång i ordning det är men det har skett en regelrätt misshandel – på skoltid!

Enligt elever på Kastanjeskolan är detta inte ovanligt, men det tystas tydligen ner. Nu jäklar får det inte vara tyst längre! När tre misshandlar en, kan det inte stå rätt till.

Annons

Detta gäng håller skolan i ett järngrepp. Misshandel, hot, mobbning med mera är vardagsmat när man är elev på Kastanjeskolan.

Drabbade väljer tyvärr att inte gå till ledningen, för det har inte hjälpt tidigare. Denna gång blev det värre än vanligt. Eleven ifråga är ingen vacker syn och han är säkert lika sargad inombords.

Hur tänker kommun och skolledning handskas med dessa problem? Jag har själv barn på skolan och känner killen ifråga väl. Dagligen säger vi till våra barn: Akta er! Gå undan! Säg inget! Är det ett fritt land? Jag tycker inte det, men jag är rädd om dem! Hur ska man som förälder kunna be dem att göra sitt bästa när de, mer eller mindre, ständigt tvingas vara på sin vakt?

Kastanjeskolan har tyvärr redan dåligt rykte. Vi funderade på att byta skola i våras, men gav Kastanje-skolan en chans. Barnen har kompisarna där. Nu får vi nog ta en funderare igen.

Under tiden: Håll era barn under uppsikt, för skola och kommun hjälper dig inte!

Orolig mamma

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons