Annons
Nyheter

När stängde kyrkan för oliktänkande?

Nyheter • Publicerad 27 juni 2006

Rasism, mot vem? Jag har med förvåning följt debatten om att inte ha skolavslutning i kyrkan, samt att ingen präst får komma till skolan för att tala med barnen inför sommarlovet. Detta för att ingen ska känna sig utanför eller kränkt.

Jag undrar när kyrkan stängde sina portar för oliktänkande, med annan tro än den kristna? Varför ska våra traditioner bort? Invandrare är ju välkomna att delta, om de vill. Ett sådant förfaringssätt uppmuntrar till rasism, i stället för att förebygga den som väl är meningen?

Annons

Jag respekterar andras tro, men vi har rätt att ha vår i Sverige. Den ska vi inte behöva skämmas för, eller ändra på för att andra ska må bra. Jag anser att alla ska vara välkomna att fira våra traditioner. De som inte anser sig kunna acceptera dessa, bör kanske överväga att söka sig till ett annat land, vars seder och bruk de kan leva med.

Vi lever i Sverige

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons