Annons
Nyheter

Ni har rätt – stå på er!

Nyheter • Publicerad 21 juni 2006

Kommentarer till Elevrådets styrelse på Jonebergsskolans insändare (den 19 juni).

Starkt att stå upp för sina tankar och åsikter. Ni har mycket rätt i det ni skriver.

Annons

Välkomna till en värld där många vuxna inklusive många föräldrar inte lyssnar på allas vår framtid, det vill säga de unga! Välkomna till en värld där många politiker och beslutsfattare missuppfattat detta med att de är till för oss och inte vi för dem. Välkomna till en värld som jag hoppas ni lyckas förändra lite till det bättre.

Detta med sammanslagning har jag upplevt när mina barn gick i klass 5– 6. Det var ett herrans liv på föräldrarna i fyra skolor (sex klasser) som skulle brytas upp och fördelas om till fyra klasser i en skola. Stormöte med alla arga och aktiva föräldrar som skällde och stod i.

Efter ett tag frågade jag hur många av dessa agiterande föräldrar och lärare som frågat sina barn vad de tyckte. Svar: Sju stycken och deras barn tyckte det var okej. Alla andra tyckte och agerade i barnens/ungdomarnas ställe. Utan att ha kollat av läget hemma. Beklagansvärt!

Alla vuxna: Välkomna till en värld befolkad med tänkande, kännande och i flera fall självständiga unga individer. Ungdomar som behöver stöd och ett vänligt bemötande, ungdomar som behöver veta att de är värdefulla, ungdomar som borde involveras i deras egen framtid. Ungdomar som i detta fall, om de fått vara med i diskussionen, kanske inte gillat beslutet men åtminstone accepterat det, eftersom de varit med i processen!

Barn och ungdomar förstår mer än vad vi tror, bara vi förklarar och visar på orsak och verkan på ett riktigt sätt!

Vi måste vara rädda om vår framtid: dagens ungdom.

Thomas Haskel (50+)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons