Annons
Nyheter

Obegriplig enkät

Nyheter • Publicerad 9 november 2006

Familjenämnden i Sjöbo kommun har skickat ut en enkät till föräldrar i Piratenorådet om ombyggnaden av Vollsjö skola.

Alternativen som ges för Vollsjö skolas ombyggnad är helt obegripliga. Vad står de kryptiska beteckningarna F2, F3, F5, spår 1, spår 2, övre spår 2 för?

Annons

Ingen har "utbildat" oss i denna nomenklatur som verkar vara unik för Piratenområdet, vi som är vana vid att det finns "förskoleklass" och hederliga "årskurs 1", "2" och så vidare. Den enda förståeliga gruppbeteckningen är förskolebarn, till vilken vår dotter hör. Det minsta man kan begära är att det i enkäten också förklaras vad de olika beteckningarna står för.

Vi kan alltså inte svara på enkäten, och kan därmed inte påverka vår dotters framtida skolgång. Vilket vi i och för sig ändå inte verkar kunna göra eftersom ett beslut redan tycks vara taget och enkäten ett försök att hålla skenet uppe.

Denna enkät är ett hån och visar på en oerhörd arrogans från Sjöbo familjenämnd gentemot föräldrarna i Piratenområdet.

Att i tidningen (YA) se Kent-Ivan Anderssons svar på frågan om enkätens svårgenomtränglighet "De som har barn i det här området är rätt så väl insatta" gör mig både förbannad och förbluffad. Jag är definitivt inte väl insatt.

Lena Ansebo

disputerad akademiker och förälder

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons