Annons
Nyheter

Om svar anhålles

Nyheter • Publicerad 1 november 2006

Svar till Göte Lundqvists (den 24 oktober).

Nej, för närvarande finns ingen annan fråga som jag vill ha folkomröstning om på grund av att ingen annan fråga är så avgörande och har sådan långsiktig påverkan på Ystads boende- och besöksmiljö, ekonomi samt samhällsnytta som hamnfrågan har.

Annons

Jag håller inte med om att Ystads utveckling säkerställs genom att vi behåller all färjetrafik, snarare tvärtom.

Jag tycker det är trångsynt att bortse ifrån enkätens resultat. Den tillsammans med protestlistorna borde öka politikers ödmjukhet i frågan om Ystads lämpliga utveckling i stället för att hårdnackat hävda valresultatet. I vissa partier i Ystad har det dock, tack och lov, visat sig att det är högt i tak.

Jag håller inte med om att Hamnupproret utgör ett särintresse. Det bevisas av uppnådd gräns i antal protester för att kunna få till stånd en folkomröstning.

Sedan har du bevisligen inte uppfattat Hamnupprorets förslag på frågeställningar vid en folkomröstning.

Alternativ 1 säger "Ja till en utveckling av hamnområdet enligt Hamnupprorets vision". (Som inte innebär att Ystads hamn ska avvecklas).

Alternativ 2 säger "Ja till en utveckling av hamnområdet enligt Ystads kommuns fördjupningsplan".

Visst är dessa alternativ mer konstruktiva och mer visionära än ditt så kallade "rimliga" frågeförslag "Anser du att Ystads hamn ska avvecklas?".

Nu saknar jag ditt svar på hur du väger det näst intill oavgjorda resultatet i enkätfrågan om inställningen till en eventuell hamnutbyggnad.

Samhällstryggaren

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons