Annons
Nyheter

Överkörda på Santa Gertrudsgatan

Nyheter • Publicerad 19 juni 2006

Protesterar kommuninvånare mot något ogenomtänkt beslut brukar man oftast få en ändring till stånd. Men vad det gäller protesten mot fyra timmars bussparkering längsmed Sankta Gertrudsgatan i Ystad verkar kommunen inte bry sig.

Bussparkeringen gäller hela sommaren. Hela vinterhalvåret finns Skånetrafikens bussar för av och påsläpp av skolelever. Denna företeelse är för länge sedan accepterad! Vad det gäller sommarparkeringen av bussar, är detta en ny företeelse sedan ett år tillbaka. De boende längs gatan protesterade redan då – och man trodde att det räckte. Men inte. Det hela nonchalerades fullständigt av kommunen.

Annons

Till sist en stilla undran. Är bussar verkligen så svårstartade att de behöver stå på tomgång långa tider? Med illaluktande dieselavgaser som följd. Hela den här saken är också en miljöfråga.

Kommunen bör upphäva beslutet om sommarparkering för bussar på Sankta Gertrudsgatan om tilltron till demokrati ska bibehållas.

Ansgar Öhlund

(en som ofta parkerar där – med vanlig personbil)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons