Annons
Nyheter

Personer viktigare än partier – Kryssa!

Nyheter • Publicerad 18 juni 2006

Svar till Ingvar Andersson, Simrishamn (den 9 juni).

Du pekar ut tre personer som enligt dig är bra för politiken i Simrishamn. En av de tre är jag. Det tackar jag för!

Annons

Du ställde också en öppen fråga där du undrar vilket parti som är bäst. För mig ligger det nära till att säga folkpartiet. Men jag gör inte det. Självklart vill jag att alla ska rösta på oss liberaler, men det kanske är orealistiskt.

I stället skulle jag vilja ge rådet att alla som är röstberättigade tar och väljer det parti som i stort sett har den bästa politiken enligt den egna uppfattningen, och sen tar och kryssar för den eller de som man vill ska komma in i fullmäktige. Det är ju det som är det viktiga. Det är ju den samling medborgare som blir utvalda att företräda Simrishamn i fullmäktige som sedan under den kommande perioden ska ta ställning till olika förslag. De ska naturligtvis också själva komma med förslag till åtgärder och handlingar som sedan gagnar kommunen och dess medborgare.

Det är personerna det handlar om! Personerna och deras egenskaper är ofta viktigare än själva politiken. Det kan låta märkligt, men min erfarenhet är att det i lokalpolitiken ofta saknas höger-vänsterperspektiv och att det i stället är sunt förnuft och integritet som ska mixas på ett lämpligt sätt.

Kryssa för personer som förmår skapa den goda politiska verkligheten 2007-2010!

Staffan Ivarsson (fp)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons