Annons
Nyheter

Plantera skog i stadens västra delar

Nyheter • Publicerad 22 november 2006

Promenad- och cykelstråken väster om Gjuteriområdet är flitigt frekventerade av alla sorters motionärer. Cyklister, vandrare, stavgångare och löpare tar sina rundor från tidig morgon till mörkrets inbrott. Sommartid är det underbart, men nu under vinterhalvåret är det kämpigt i vinden. Har aldrig Ystads kommun haft i tankarna att plantera en liten "Sandskog" på ömse sidor av gamla Trelleborgsvägen? Ingen märkvärdig anläggning, utan en komplettering av de smådungar som finns med Lilleskog som slutmål.

Nya kyrkogården ger i vissa fall bra lä, men av pietetsskäl cyklar, stavgår eller löper man inte där!

Annons

"Fiskeludornas" folk och småbåtsägarna längs stranden tar inte illa upp, deras intressen är riktat åt det marina.

Ystad växer västerut, nu senast har Rosenhills höghus befolkats och fortfarande kan man ta sig under järnvägen till fots eller på cykel från Edvinshem. Det är många som skulle ha glädje av en "Västerskog", när vinden viner som värst! En plantering av enklaste slag skulle vara mycket uppskattad av folket i väster!

Rune Nissen

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons