Annons
Nyheter

Politiker – var lyhörda för signalerna från Dahl & Co

Nyheter • Publicerad 22 januari 2006

Med anledning av artikeln "Köpmän vill ha tropiskt bad" (lokalsida den 12 januari) vill jag gärna ge företagaren Thomas Dahl en eloge för hans stora engagemang för Simrishamns framtidsutveckling.

Han ser precis som jag att Simrishamn måste profilera sig som en turist- och kulturstad där det skall finnas många attraktioner som skall locka fler turister till staden vid havet.

Annons

Dahl tar ett exempel som Lalandia, det tropiska badet som ligger vid Rödby i Danmark. Jag skulle vilja lägga till ytterligare en attraktion. Man kunde bygga en tropisk regnskog med djur och växter, precis som den i Randers på Jylland. Den har ett stort turistiskt attraktionsvärde för Randers stad.

Dessa båda attraktioner skulle göra Simrishamns mer attraktivt hela året att besöka. Tänk vilka synergieffekter det skulle få för näringslivet och kommunen i form av fler intäkter.

Att bygga bryggor typ Brightons ser jag mycket gärna i anslutning till de av mig föreslagna Hansahusen vid Lasarettsparkens åstrand.

Men det viktigaste – det krävs att kommunpolitikerna lyssnar på näringslivet med Thomas Dahl i spetsen och tar snabba beslut. Vågar ni inte satsa kommer ni kommunpolitiker att stå där med skägget i brevlådan och skamset tvingas beskåda hur kommunkassan sinar för varje turistsäsong som passerar.

Jan Garpenhus

Baskemölla

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons