Annons
Nyheter

Politikerskandaler

Nyheter • Publicerad 20 juni 2014

Skandalerna på Österlen de avlöser varandra.

Vi börjar med sotningseländet där Torgny Larsson var ordförande. En av ledamöterna var det högt uppsatta oppositionsrådet Karl-Erik Olsson. Med iskall nonchalans med våra skattepengar ställde man tillrätta med en skandal man själv ställt till med. Cirka tre miljoner kostade det.

Annons

Sen kom vattenverksskandalen i Ystad. En tjänsteman börjar attestera räkningar långt över sin delegation och får 2,2 miljoner i avgångsvederlag. Simrishamn, Kimo center, en miljon kronor försvinner.

Koordinatorn Jan Lundmark har sett till att få 750 000 kronor under naglarna, skandalöst dålig politisk styrning.

Nästa elände, Kivik ART Center vill ha bidrag från kommunen på 300 000 tusen kronor.

Man tycker man ska slippa att betala för en detaljplan över området, troligtvis vill man även slippa betala bygglovsavgift. Under tiden beslutas det att våra bybibliotek skall läggas ner i besparingssyfte, och återigen den här iskalla nonchalansen från våra politiker.

När man läser alla artiklar i YA (tack för ert grävande) så inser man att de här kommunerna är ett djupt behov av intelektuell förstärkning.

 

INTERNAL INTERNAL
Erik Wihlborg Borrby
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons